10.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van misschien wel uw idee

Hebt ú een mooi idee om Neder-Betuwe nog mooier te maken? Doe dan mee aan de prijsvraag die Landschapsfonds Neder-Betuwe voor de vierde keer heeft uitgeschreven. Wij stellen daarvoor € 10.000 beschikbaar. Inwoners, organisaties en bedrijven zijn welkom om ideeën aan te dragen. Inzendingen zijn tot en met 18 maart 2018 welkom.

Waarover mag het allemaal gaan?
Een paar voorbeelden: een wandelpad ergens in Neder-Betuwe, bankjes, vlonders, aanplant van bomen en struiken. Of misschien lesmateriaal over het landschap of groen. Of iets heel anders. Het kan gaan over een permanente voorziening maar iets tijdelijks kan ook. U mag het zeggen. Als maar veel inwoners er plezier van kunnen hebben.

K3Delta
Wij zijn bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 spraken we met de gemeente Neder-Betuwe af om in de komende jaren verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen. Daarbij gaat het onder andere om de aanleg van het nieuwe Landgoed Lingedael als groen gebied tussen park Lingemeer en de snelweg A15/Betuwespoorlijn, en om een doorgaande fiets- en wandelroute langs de Linge.

Elk jaar 10.000 euro
Aanvullend daarop stellen wij elk jaar een bedrag van € 10.000,- beschikbaar om ook ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen uit de gemeente te realiseren die Neder-Betuwe nog mooier maken. De voorgaande jaren kwamen er prachtige ideeën binnen. Zo is er in Opheusden een wandelroute langs de Linge aangelegd met zitgelegenheid. In Dodewaard werd er een wandelpad aangelegd dat ervoor zorgde dat er een aaneengesloten wandelroute ontstond. Het afgelopen jaar won het plan van Jantine de Krieger en Patricia van Dijk. Zij hadden het idee voor een educatieve natuur-speeltuin in de wijk Groenendaal in Kesteren. Dit idee werd unaniem gekozen door het comité van aanbeveling en wordt nu verder uitgewerkt.

Stuur uw reactie uiterlijk 18 maart 2018 in
Nu is er dus weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Wij vragen ook aan de inzenders van voorgaande jaren die niet wonnen om opnieuw mee te doen. Stuur uw idee zo gedetailleerd mogelijk in, uiterlijk op 18 maart 2018. Vermeld erbij: ‘Landschapsfonds Neder-Betuwe’. U kunt uw idee per post of per mail insturen. Het postadres is: K3Delta, t.a.v. Luuk Donderwinkel, Postbus 200, 6660 AE Elst (Gld). Mailen kunt u doen naar l.donderwinkel@k3delta.nl. Heeft u nog vragen, ook dan kunt u terecht bij Luuk Donderwinkel via 024 348 88 33 of via het hiervoor genoemde e-mailadres.

Comité van aanbeveling
Na sluiting van de inzendingstermijn neemt het comité van aanbeveling, met daarin vertegenwoordigers van de gemeente Neder-Betuwe, Het Geldersch Landschap en K3Delta, een  besluit welk idee wordt uitgevoerd. Belangrijk is onder andere dat van het uit te voeren plan veel mensen plezier kunnen hebben en dat het Neder-Betuwe mooier maakt. Ook moet het goed uitvoerbaar zijn en indien nodig ook goed te onderhouden.