‘ De natuur vieren’ met Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta in de Bemmelse Waard op zondag 21 mei

In het weekend van 21 mei vond Fête de la Nature plaats; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen werd uitgenodigd om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Stichting Lingewaard Natuurlijk en Gebiedsontwikkelaar K3Delta, beiden zeer betrokken in de Bemmelse Waard, hebben de handen ineen geslagen en boden een prachtige excursie aan op zondag 21 mei om de bloemenpracht in de Bemmelse Polder te gaan bewonderen.

Op deze zonovergoten dag verzamelden vele natuurliefhebbers voor deze mooie tocht in de Veldschuur in Bemmel. De lente heeft zich inmiddels in volle kracht ontplooid, overal ontluiken de knopen en onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta ging het gezelschap op pad door de Bemmelse polder.

De tocht ging door het ooibos en de buitenpolder op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Waarom hebben sommige bloemen juist deze vorm en waartoe dient nectar? Hoe ziet het blad er uit? Welk dier helpt bij de bevruchting ? Hoe beschermen planten zich tegen vraat? Ook gingen we op zoek naar vogels. We vonden vele beversporen, zagen ijsvogels en er ontstonden mooie gesprekken.

Wij genoten van deze prachtige middag! Wat ons betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.

20170521_145032 20170521_144826 (1)