Zand & Grind

Sinds 1928 zijn wij actief in het winnen, verwerken en leveren van zand en grind en dus kunnen we stellen: wij hebben verstand van zand (en grind). Zand en grind is een basisbestanddeel van veel producten, overal waar u om u heen kijkt ziet u toepassingen waar zand en grind in verwerkt is. U vindt bij ons de juiste zand- en grindsoort voor iedere gewenste toepassing. Door zand en grind te wassen, in verschillende fracties uit elkaar te halen en vervolgens gecontroleerd op recept weer te sorteren creëren wij voor onze afnemers een grondstof met specifieke kwaliteiten voor specifieke doeleinden. Doordat wij beschikken over een netwerk van locaties in Nederland, kunnen wij leveringszekerheid bieden en de transportkosten tot een minimum te beperken.

De winning van zand en grind
De verschillende soorten, welke zijn gerangschikt op basis van korrelgrootte, worden gebruikt voor diverse toepassingen. Zo wordt ophoog­zand gebruikt voor het funderen van wegen, viaducten, spoorlijnen en voor het bouwrijp maken van kavels voor woningbouw en industrie. Industriezand is de basisgrondstof voor beton en asfalt. Voor de productie van asfalt, betonmortel, en producten zoals trottoirbanden, klinkers, vloerdelen en andere prefab betonproducten heeft de bouwsector behoefte aan grote hoeveel­heden zand en grind. Er zijn mengsels voor drainage, natuurlijke filters, sportvelden en manegebakken. Als vulling voor kunstgrasmatten voor hockey-, tennis-en andere kunstgrasvelden wordt extra fijn zand gebruikt. Wij zijn er trots op de eerste zandleverancier te zijn die mag leveren onder certificaat van Kiwa ISA Sport. Hiermee laten we zien dat het mogelijk is om een product betrouw­baar aan te kunnen leveren voor de aanleg van sportconstructies conform de Beoordelingsrichtlijn “Componenten voor sportconstructies -Minerale materialen -zand”.

Kwaliteit
Kwaliteit staat bij K3Delta hoog in het vaandel. Per 1 juli 2013 is het wettelijk verplicht gesteld om voor iedere grondstof, bouwstof en bouwmateriaal waarvoor CE reeds verplicht gesteld is, ook een Decleration of Performance (DoP) ter beschikking te hebben. Door middel van deze prestatieverklaring kan de producent aan haar afnemers kenbaar maken wat de eigenschappen van het betreffende product zijn en aan welke eisen het voldoet. Alle bij K3Delta aanwezige zand- en grindsoorten beschikken dan ook over deze wettelijke verplichte verklaringen. Onderstaand kunt u deze verklaringen per locatie downloaden en desgewenst uitprinten. Indien u nadere informatie omtrent de DoP wenst, dan kunt u contact opnemen met John Thoonen (hoofd kwaliteit) via j.thoonen@k3delta.nl.
Bekijk hier onze prestatieverklaringen

Ophoogzand
De korrelgrootte van ophoogzand varieert van 0 tot 1 mm. Dit fijne zand wordt gebruikt voor het funderen van wegen, viaducten, spoorlijnen, woningen en dijkenbouw.

Industriezand
K3Delta produceert hoogwaardig industriezand. De korrelgrootte loopt uiteen van 0,063 mm tot 8 mm. De meest gebruikte soorten industriezand zijn metsel-, beton- en asfaltzand. De bouwsector gebruikt industriezand voor o.a. de productie van betonmortel zoals voor klinkers, betonnen vloerelementen, trottoirbanden en tal van geprefabriceerde betonproducten.

Speciale zandsoorten
Sommige toepassingen vereisen extra fijn zand. Denk aan de vulling van een kunstgrasveld op hockey-en tennisvelden. Ook hiervoor levert K3Delta hoogwaardige producten.

Granulight
K3Delta is de leverancier van Granulight, hét lichtgewicht ophoogmateriaal voor onder kunstgras sportvelden.

Grind
Grind wordt gesorteerd in de halffabricaten 4-8 mm, 8-16 mm en 16-32 mm en kunnen worden gemengd tot klantspecifieke eindproducten. Onze grindproducten zijn zeer geschikt voor de betonindustrie en daarnaast voor gebruik in tuinen en oprijlanen.

 

Contactpersonen

Locaties Zand & Grind

Mogelijk liggen er twee locaties dicht bij elkaar. Zoom in om uw exacte gewenste locatie te bepalen.