K3Delta koploper vergroening op bedrijventerrein RijnPark in Arnhem

K3Delta is door de Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen (StAB) uitgeroepen tot een van de koplopers van de vergroening op het bedrijventerrein RijnPark aan de Westervoortsedijk in Arnhem. Daarvoor hebben wij een certificaat uitgereikt gekregen.

Verkoeling door vergroening
De gemeente Arnhem stimuleert door het verstrekken van subsidies voor vergroening het tegengaan van het opwarmen van de binnenstad. ‘Dode’ materialen, zoals beton en andere verharding, houden in warme perioden langer warmte vast. De toevoeging van groen biedt verkoeling. De Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen heeft bedrijven die op de Arnhemse bedrijventerreinen gevestigd zijn, verzocht te participeren in een vergroeningsinitiatief.

Voorstel
Op RijnPark is een loswal van K3Delta gevestigd. Deze locatie dient als overslaglocatie voor zand en grind. Zand en grind wordt er per schip aangevoerd en vervolgens met vrachtwagens gedistribueerd naar klanten in de regio. De omheining van het bedrijfsterrein bestaat uit een keermuur van betonelementen. Die keermuur gaan wij vergroenen.

Ons voorstel bestaat uit het aanbrengen van verticaal groen op delen van onze muur. Door delen met klimplanten en bijbehorend materiaal aan te brengen, krijgt de loswal een groenere uitstraling. Bovendien draagt het bij aan de verkoeling van de locatie in lange perioden van warmte en zorgt vergroening voor meer biodiversiteit en belevingswaarde van de omgeving. Een mooie win-win-winsituatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iwan Reerink via i.reerink@k3delta.nl of via 024 348 88 00.