Natte voeten voor de raven in Millingen

Het zal u niet zijn ontgaan: het water in de rivieren staat erg hoog. Ook de Waal is flink uitgedijd. Zo ook bij onze zandwininstallatie in de Millingerwaard, waar de raven van het verkunstingsproject deze dagen met de voeten in het water staan. Het water staat vaker hoog, maar zelden zo hoog dat ook het installatieterrein onder water staat. Het is een goede keuze geweest om deze installatie op palen te bouwen!

Nevengeul Lent
Het water leidt op heel veel plekken tot mooie plaatjes. Zo ook bij de nevengeul bij Lent, die extra capaciteit bij de afvoer van water kan leveren. De geul doet deze dagen uitstekend zijn werk. Onder andere De Gelderlander schrijft erover. Mooi om te zien dat de rivier op deze manier de ruimte kan nemen. Wij zijn er trots op dat wij daar een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Waterpeil zakt langzaam
Inmiddels heeft het water het hoogste punt bereikt. Naar verwachting zakt de komende dagen het waterpeil weer. Wij genieten nog even van de bijzondere plaatjes die het hoge water oplevert. Wil je zelf bij de rivier gaan kijken? Let dan goed op en blijf op de dijken.