Nieuwe stap in realisatie duurzaam bedrijvenpark Park15 Oosterhout

Gebiedsontwikkelaar Lingedelta Vastgoed BV (onderdeel van K3Delta) voegt een nieuw onderdeel toe aan het duurzame bedrijventerrein Park15 aan de A15 in Oosterhout, gemeente Overbetuwe. Op het entreekavel van Park15 realiseert McDonald’s een restaurant met duurzame toepassingen. Op woensdag 22 november brachten direct betrokkenen een bezoek aan de bouw, waarbij wethouder Jan van Baal van de gemeente Overbetuwe, Directeur Development van McDonald’s Nederland Bas Klaassen, Franchisenemer Nico Frentz en K3Delta-directeur Jan Willem van de Kamp gezamenlijk de vlaggen hesen en toostten op de voortgang van de bouw.

Duurzaam bedrijvenpark
Park15 is het toonbeeld van een nieuwe generatie duurzame bedrijvenparken in Nederland. Naast de hoogwaardige en duurzame architectuur, innovatieve energiesystemen en aandacht voor het omliggende landschap, richt Park15 zich op duurzame bedrijfsvoering. K3Delta-directeur Jan Willem van de Kamp: “Ik ben trots op deze mijlpaal. Wij zijn al 20 jaar actief in het gebied. Wij zoeken altijd naar een goede invulling van gebieden, in samenspel met de omgeving en betrokken partijen. Het duurzame bedrijventerrein Park15 met landschapspark De Danenberg en nu de komst van een McDonald’s restaurant met duurzame toepassingen, is daar een heel mooi voorbeeld van. De komst van het restaurant zorgt voor een volgende stap in het invullen van het gebied. Bovendien heeft de komst van het restaurant allerlei andere positieve effecten, zoals werkgelegenheid.”
Naast de komst van het McDonald’s restaurant, is K3Delta ook bezig met andere ontwikkelingen op het park. Jan Willem van de Kamp: “Zo zijn wij samen met partners en de gemeente Overbetuwe betrokken bij de nieuwe windturbines op Park15, waarmee verder invulling wordt gegeven aan onze duurzaamheidsambities, en die van Park15.”

Vestiging McDonald’s
McDonald’s restaurant Park15 Oosterhout opent eind dit jaar haar deuren. Het restaurant past goed in de duurzame visie van het bedrijvenpark. “Wij zijn erg blij dat we op deze plek gestart zijn met de bouw van een nieuw McDonald’s restaurant”, aldus Bas Klaassen, Director Development van McDonald’s Nederland. “Het McDonald’s restaurant met dubbele drivelane biedt met ruim 500 vierkante meter ruimte aan zo’n 173 gasten om in het restaurant te genieten. Verschillende duurzaamheidsinitiatieven worden in dit restaurant toegepast; zoals LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en low-oil friteuses. Daarnaast is het restaurant voorzien van zonnepanelen en verwarmen we het restaurant met de warmte die vrijkomt in de keuken. Dit restaurant wordt ook uitgerust met een McCafé. Op het moment van opening zijn er dan ruim 40 McCafé’s in Nederland.” McCafé is inmiddels een succesvol McDonald’s concept in meerdere restaurants. In het McCafé kunnen gasten bij een speciale koffiecounter kiezen uit verschillende nieuwe koffievariaties en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen voor bij de koffie.

Lokale werkgelegenheid
De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van de gemeente Overbetuwe en omgeving zo’n 80 arbeidsplaatsen. Franchisenemer Nico Frentz: “Ik ben ontzettend blij dat we onze gasten uit deze regio kennis kunnen laten maken met McCafé en Table Service. Tegelijkertijd bieden we medewerkers de kans verschillende vaardigheden te ontwikkelen. We zijn dan ook per direct op zoek naar nieuwe enthousiastelingen, die in een leuk team hun talent willen ontwikkelen.”